Chatta med oss hej@renoverabostaden.se

Planera en badrumsrenovering

Renoverabostaden.se / Badrum / Planera en badrumsrenovering

Saker att tänka på innan du renoverar badrummet

Renovering av hemmet innebär mycket mer än att sätta in nya möbler i badrummet eller byta ut mattan. Om du vill göra din badrumsdesign och -inredning till en trevlig upplevelse måste du ägna lite tid åt att fundera på hur du kan uppdatera ditt nuvarande badrum. Det är till exempel inte meningsfullt att lägga mycket pengar på en ny toalett när du kan få en billigare toalett för samma summa pengar. Den här artikeln kommer att ge dig några bra idéer om hur du kan uppdatera ditt badrum som kommer att förbättra utseendet och funktionen i ditt hem.

Toaletter utan dolda tanklösa tankar, till exempel under diskbänken eller på golvet, har många fördelar. De är till exempel vanligtvis mer energieffektiva än tanktoaletter, och de kräver inga rör- eller elarbeten alls. Om du renoverar ett enskilt badrum, till exempel ett mindre badrum med begränsat utrymme, är de väl värda att överväga, särskilt om planen inkluderar att spara in på energikostnaderna.

Alternativen för bänkskivor är också viktiga. Det finns två typer av bänkskivor: laminat och keramik. Laminatbänkskivor anses i allmänhet vara mer prisvärda än keramiska bänkskivor. Dessutom kan du köpa dem i flera olika färger och utföranden för att passa alla inredningar. Keramiska bänkskivor är däremot mycket tyngre och kräver vanligtvis installation.

En duschdraperi är ett annat område som är värt att tänka på. De flesta gillar de traditionella vita och svarta duschdraperierna, men det finns numera alternativ som ser bra ut i moderna badrum. Överväg en gardin som matchar din färg eller tapet. Eller fundera på att välja en gardin som är ljusare i färgen. Det finns till och med gardinuppsättningar med matchande duschdraperier och kranar som ger en attraktiv finish. Om du har barn i hushållet kan du fundera på att köpa en gardin som ger ett lugnande plask när barnen plaskar i duschen.

Ett annat viktigt område i badrummet som du kan överväga att uppdatera är golvet. Badrumsflisor, liksom golv, tillverkas av olika material. Några av de vanligaste typerna är marmor, porslin, linoleum, kvarts, skiffer och kalksten. Innan du börjar renovera ditt badrumsgolv är det en bra idé att kolla med ett proffs för att se vilken typ av kakel som är rätt för ditt rum.

Kakelalternativen sträcker sig från det klassiska kaklet till något mer ovanligt. såsom mosaikplattor, eller till och med en kakelmosaik. som du kan utforma och lägga själv. En mosaikplatta kan ha flera olika färgade kakelplattor tryckta på en slät yta. Detta gör det enkelt att matcha golvets färg med kaklet, vilket gör att en mosaik ser ut som ett konstnärligt konstverk.

Om du är ute efter något mer unikt kan du överväga att använda keramiska plattor i stället för porslin eller sten. Keramiska plattor kan installeras på samma sätt som trä installeras på ett golv. Keramiskt kakel är också ett mycket hållbart material och kan stå kvar i många år. Trots det rekommenderas det inte för stora badrum, till exempel ett badrum som kräver mer än ett golv. Det kan kräva mer frekvent rengöring.

Inredning av badrum

Att inreda badrummet är ett roligt projekt som man inte ska ta lätt på, så det är en bra idé att diskutera det grundligt med din designer innan du börjar. Om du dessutom har några funderingar kring renoveringsprocessen ska du inte tveka att fråga din designer om dessa. Han eller hon kommer att kunna hjälpa dig att hitta de bästa lösningarna på dina behov av badrumsdesign och -renovering.

När du utformar ditt badrum måste du först bestämma vilken stil du vill ha, vilken övergripande layout du vill ha och vilka material du vill använda. Du måste också bestämma vilka funktioner du ska lägga till i badrummet, till exempel en ny duschdraperi, en helt ny kommod eller en ny spegel. När du har bestämt alla dessa aspekter av renoveringsprojektet kan du börja välja de material och föremål som du vill ha till ditt badrum. Dessa föremål kommer sedan att behöva köpas och installeras.

Du måste se till att du köper kvalitetsmaterial som kan stå emot väder och vind och som är motståndskraftiga mot slitage. Se till att de passar bra ihop med resten av inredningen i badrummet, liksom med golvbeläggningen. Att be en designer att visa exempel på tidigare badrum kan vara till hjälp här. Se också till att materialen passar din budget.

Att renovera ett badrum bör vara en spännande tid i ditt liv, men se till att du följer vissa riktlinjer så att du inte gör några kostsamma misstag. Kom ihåg att det är en ombyggnadsprocess som kommer att pågå i många år. Så ta god tid på dig och njut medan du skapar ditt nya badrum. När du är klar med det kan du njuta av stoltheten över att ha ett lyxigt och funktionellt badrum.