Chatta med oss hej@renoverabostaden.se

Renovera Kök Uppsala

Renoverabostaden.se / Kök / Renovera Kök Uppsala

Renovera kök Uppsala

Köket är nog en av varje bostads mest använda rum. Här lagas maten, familjen äter i köket, här diskuteras oftast viktiga beslut, barnen gör gärna läxorna i köket, nära någon vuxen, och besök tas emot. Det är oftast i köket man också brukar förvara viktiga papper, scheman, kalender och påminnelselapparna på kylskåpet. Köket är ett av de mest centrala rummen i en bostad och därför så vill man gärna att köket är både funktionellt men också ser bra ut. Genom att renovera kök Uppsala så får du ett modernt kök där hel familjen trivs men där du också kan ta emot besök och bjuda på kaffe.

Om du ska sälja din bostad så kan det vara smart att renovera ett nedslitet kök med omoderna vitvaror innan försäljningen vilket kan höja värdet på din bostad med en hel del pengar.

Ett kök kan renoveras och inredas på en mängd olika sätt men det viktigaste är att köket är funktionellt så att du enkelt och smidigt kan laga mat, vilket köket främst är till för. Sedan behöver du också inreda med möbler som exempelvis matbord och stolar och kanske även skåp där du kan förvara porslin och andra köksredskap som inte används så ofta. Att renovera kök Uppsala kan du göra själv. Det är egentligen bara arbete med VVS och elektricitet som du behöver ta in certifierade hantverkare för, så att arbetet blir utfört på ett korrekt och godkänt sätt. Om du väljer att låta hantverkare utföra arbetet med att renovera kök Uppsala så finns det ett flertal företag i Uppsala som kan tillhandahålla med certifierade hantverkare som har rätt behörighet för att utföra arbetet.

Välja köksinredning

Om du har bestämt dig för att renovera kök Uppsala så finns det massor av köksinredningar men även vitvaror att välja mellan hos olika byggvaruhus eller hos de större möbelvaruhusen. Det finns också ett flertal hantverksföretag som har specialiserat sig på att renovera kök Uppsala och som kan erbjuda olika köksinredningar. Köksinredningar finns i en stor mängd olika varianter, modeller, material och färger. Detta gör att du inte kommer att ha några problem med att kunna hitta en köksinredning som kommer att passa din smak och dina behov.

När du köper köksinredning hos byggvaruhus eller hos större möbelhandlare så får du själv välja ut olika moduler som exempelvis skåp och lådor och hur dessa ska placeras vilket gör att du själv kan designa ditt kök. Vill du ha en specialdesignad inredning så kan du vända dig till ett finsnickeri som kan tillverka din köksinredning. Hos ett finsnickeri så kan du även renovera din befintliga köksinredning som bland annat luckor och lådor så att de blir som nya.

Hur du renoverar kök Uppsala

Att renovera ett kök kräver ingen direkt specialistkunskap men det är förstås en stor fördel om du är lite händig och i övrigt noggrann så att skåp monteras i en rät linje och på rätt avstånd. Du börjar med att tömma köket på alla möbler, gardiner och tavlor. Töm alla köksskåp och lådor Har du möjlighet så kan du också flytta kyl och frys till ett angränsande rum tills antingen renoveringen är klar eller att du har installerat de nya vitvarorna. Det kan vara både lönsamt och bra för miljön att passa på att byta ut vitvarorna i samband med en renovering då nya vitvaror drar betydligt mindre elektricitet än 20 år gamla vitvaror.

När köket är tomt på allt, förutom eventuellt spisen som du bör täcka över, så kan du påbörja renoveringen. En renovering omfattar spricklagning, målning av tak och väggar och eventuellt slipning av trägolvet med efterföljande lackning, eller plastgolvet. Du kan hitta guider över hur du rengör, spacklar, målar och slipar golv hos ett byggvaruhus. Här får du också hjälp med att köpa in rätt material och möjligheten att hyra byggmaskiner som underlättar ditt arbete. När renoveringen av väggar, tak och golv är klart så behöver du eventuellt anlita en rörmokare för att dra in nya rör och avlopp för ditt nya kök och en elektriker för att dra elkablar för spis, diskmaskin och belysning.

Slutligen så monterar du ihop köksinredningen genom att följa de instruktioner som medföljde paketet. Efter att köksinredningen är monterad så behöver du ställa in dina gamla eller dina vitvaror på nytt och sedan den nya eller de gamla möblerna så är köket klart.

Om du inte själv har tid eller lust att renovera kök Uppsala så finns det många duktiga hantverkare i Uppsala som du kan vända dig till och som snabbt och kunnigt utför renoveringen på ett korrekt sätt.

Arbeten i kök som du inte bör utföra själv

Det finns en del arbetsmoment som kommer att behöva utföras då du ska renovera kök Uppsala som du bör anlita certifierade hantverkare för att utföra. Det är arbete med elektricitet och VVS främst. Skulle det i framtiden uppstå en olycka med elektricitet eller att det uppstår en vattenläcka så kan det annars bli problem att få ut full ersättning på försäkring. Du bör också överlåta arbeten med en eventuell kakelvägg också så att det blir ordentligt tätt mellan kakel och den bakomliggande väggen så att det inte vid diskbänken uppstår fuktskador, som kan leda till mögel och ytterligare dyra renoveringskostnader.

Lämna en kommentar