Chatta med oss hej@renoverabostaden.se

Renovera Badrum i Stockholm

Renoverabostaden.se / Badrum / Renovera Badrum i Stockholm

Att tänka på när du skall renovera badrum i Stockholm

Ska du sälja din bostad eller behöver du av andra skäl renovera badrummet så kan du välja mellan att utföra en del av arbetet själv eller låta certifierade hantverkare utföra renoveringen. Badrum är ett våtrumsutrymme vilket kräver att badrummet behöver skyddas mot vattenskador och fuktskador. Det innebär att arbetet med att renovera badrum Stockholm också kräver en del kunskap om våtrumsarbeten så att arbetet utförs på rätt sätt för annars så kan det bli problem med försäkringsbolaget om det uppstår en vattenskada i framtiden.

När du ska renovera badrum i Stockholm

Om du ska utföra arbetet med att renovera badrum Stockholm för att du ska sälja din bostad så kan värdet på din bostad höjas. Många väljer att renovera köket eller badrummet i samband med att de ska sälja sin bostad. Dock så krävs det att renoveringen verkligen tillför något och då främst designmässigt då det är det första som köparna tänker på för annars så kan värdehöjningen av bostaden utebli. För ett gammalt, slitet badrum så kan det vara värt att montera in en ny toalettstol, handfat och ett badkar och kanske även sätta upp ett modernt kakel på väggarna och måla taket. I samband med att man utför detta arbete så bör man även se över de rör som finns i badrummet och eventuellt byta ut dessa också. Du kan också lägga klinkers på golvet vilket får badrummet att se mer exklusivt ut.

Har du fått vattenskada eller en fuktskada i badrummet så behöver ditt badrum också renoveras snarast möjligt innan det leder till mögel, som kan vara skadligt, och dålig lukt. Innan du kan börja renovera badrum Stockholm som har vattenskada så behöver du först kontrollera vad som orsakat vattenskadan. Det kan bero på att ett rör läcker eller att vatten har runnit in i väggen i samband med att man duschar eller badar. I vissa fall så kan vatten ha kommit in utifrån som exempelvis från grannen, om du bor i lägenhet, eller på grund av dålig dränering om du bor i hus. En annan orsak till fuktskador kan vara att badrummet har dålig ventilation vilket innebär att den fukt som normalt skapas i ett badrum då du duschar eller badar blir kvar i badrummet och sugs in i väggarna. Om det finns en vattenläcka så behöver detta åtgärdas först innan du går vidare med nästa steg.

Efter att eventuella vattenläckor är lagade eller ventilationen är korrigerad så behöver du få bort fukten i väggarna. Den får du bort genom att ställa in en avfuktare i badrummet. Det kan ta någon vecka innan all fukt är borta och först därefter så kan renoveringen av badrummet påbörjas. Om det har varit en begränsad fuktskada så kan det räcka med att du bara renoverar en vägg där fuktskadan har varit men är det en större fuktskada så behöver du oftast totalrenovera badrummet, vilket innebär att både väggar och golv behöver rivas upp.

Utföra renovering själv eller anlita hantverkare

On du ska renovera badrum Stockholm själv eller ta in professionell hjälp beror på hur stor kunskap du har om våtrumsarbeten. Att renovera badrum Stockholm kräver stor noggrannhet så att det inte uppstår framtida vattenskador eller fuktskador i framtiden. Om du inte har den kunskap som krävs så är det bättre att anlita ett byggföretag som har certifierade våtrumsarbetare. Då vet du att arbetet kommer att bli korrekt utfört samtidigt som du slipper framtida problem med försäkringsbolag, om det skulle uppstå någon fuktskada.

Om du bestämmer dig för att utföra arbetet själv så finns det guider som du kan använda dig av på byggvaruhus som visar hur du utför arbetet och vilket material som du behöver. Det viktigaste när man renoverar badrummet är att man får underlaget helt tätt vilket man får genom att använda sig av en tjockflytande, gummibaserad färg som är avsedd för badrum.

Innan renoveringen påbörjas så behöver rörmokaren byta ut eventuellt dåliga rör och avlopp. Därefter så kan du putsa väggarna med cementbruk så att de får en slät yta som du sedan kan sätta kakel eller montera en våtrumstapet på. När väggarna är putsade så ska tätskiktet målas på och då är det viktigt att det blir tätt i skarvar och hörn. När golvet är gjutet så lägger man även på ett tätskikt på betongen innan man lägger en ny matta eller sätter klinkers på golvet. När både väggarna och golvet är färdigt så monterar du in badrumsinredningen som handfat, spegel, badkar eller duschkabin och toalett. Det är viktigt att du efteråt tätar vid röringångar, avloppen och vid eluttag så att vatten inte tränger igenom in i väggen.

Att renovera badrum Stockholm tar 1 till 2 veckor att få klart för en certifierad hantverkare, beroende på renoveringens omfattning och om det föreligger fuktskador. Arbete med VVS eller elektricitet ska alltid utföras av behörig hantverkare så att risken för olyckor minimeras. Om du själv ska utföra arbetet så behöver du hyra verktyg och maskiner för att kunna genomföra renoveringen. Dessa verktyg och maskiner kan du vanligtvis hyra på en byggmarknad. På byggmarknaden så hittar du dessutom allt material som du behöver för att kunna renovera ett badrum.

Lämna en kommentar